Τον Νοέμβριο του 2015, ιδρύεται η ‘’Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Παιανίας – Κάντζας’’ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΠΑΙΑΝΙΑΣ), προσθέτοντας ένα ακόμα τμήμα στην ήδη υπάρχουσα και πολυετή οικογένεια των Επίλεκτων ομάδων ανά την Ελλάδα.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΠΑΙΑΝΙΑΣ απορροφώντας την πολυετή πείρα και γνώση που κατέχει η μετεωρολογική ομάδα το Xalazi, στην πρόγνωση και μελέτη των καιρικών φαινομένων, ξεκίνησε να υποστηρίζει τις Εθελοντικές ομάδες Προστασίας και Διάσωσης, εκπαιδεύοντας τους για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες στις αποστολές τους ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΠΑΙΑΝΙΑΣ εκπαιδεύει πολίτες μέσω σεμιναρίων;

  1. Στην πρόγνωση και προφύλαξη από τα καιρικά φαινόμενα
  2. Στην αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
  3. Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν ειδικές ανάγκες και των ευπαθών ομάδων πολιτών.

Η μετεωρολογική ομάδα του Xalazi είναι η μεγαλύτερη ερασιτεχνική* ομάδα καιρού στην Ελλάδα. Πραγματοποιεί καθημερινά μετεωρολογικές προγνώσεις, με δικό του προγνωστικό μοντέλο, ενημερώνοντας χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους. Η καθημερινή ενασχόληση, η αγάπη μας για τον καιρό, το μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών μας από όλη την Ελλάδα και το τεχνικό μας τμήμα είναι οι λόγοι που η ομάδα του Xalazi θα ξεχωρίζει πάντα για τις εξής καινοτομίες του:

  1. Το 1ο μετεωρολογικό site που ίδρυσε το προσωπικό του ευρύ δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, σε διάφορα σημεία της χώρας.
  2. Το 1ο μετεωρολογικό site που ίδρυσε καιρικό internet Radio, το οποίο καλύπτει όλα τα μεγάλα καιρικά και όχι μόνο γεγονότα, σε 24ωρη βάση
  3. Το 1ο μετεωρολογικό site που συνεργάζεται με την Πολιτική Προστασία Ελλάδος, μέσω της ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.