Υποχωρούν μεν αλλά… παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες

Mε υψηλές θερμοκρασίες μας άφησε ο Αύγουστος, με… υψηλές θερμοκρασίες ήρθε ο Σεπτέμβριος. Την Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά και νότια τμήματα, η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με το Ε.Α.Α., το θερμόμετρο στη Σπάρτη και τους Αγ. Θεόδωρους Κορινθίας έδειξε 40.2 βαθμούς, στα Αρφαρά Μεσσηνίας 39.9 και στην Λάρισα 39.5 βαθμούς.

Στην Αττική η διαφορά θερμοκρασίας από περιοχή σε περιοχή, ήταν εμφανής.  Η επίδραση της θαλάσσιας αύρας στις παραθαλάσσιες περιοχές, έχει μία ευεργετική επίδραση. Η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού του νομού και των παραθαλάσσιων περιοχών, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, έφτασε τους 6 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα στην περιοχή ΣΚΑ στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37.1 βαθμοί και στο Σούνιο ήταν 31.1 βαθμοί.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από την Τετάρτη θα υποχωρήσει ελαφρώς, αλλά οι υψηλές γενικά θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου, με τη μέγιστη θερμοκρασία να υποχωρεί από τους 40 βαθμούς, να παραμένει όμως στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο, οπού αναμένονται και βροχές.

Εντυπωσιακά χαμηλότερες θερμοκρασίες επικρατούν στην υπόλοιπη Ευρώπη, οπού το φθινόπωρο δείχνει να έχει έρθει. Χιόνια σημειώνονται στις Άλπεις, καταιγίδες στα Κεντρικά και χαλαζοπτώσεις στην Ιταλία, συνθέτουν εάν… άκρως φθινοπωρινό σκηνικό. Μένει να δούμε τι θα συμβεί πλέον στη χώρα μας, καθώς η ροή της κυκλοφορίας δείχνει να αλλάζει, προμηνύοντας ίσως, την πρώιμη έλευση του φθινοπώρου και στη χώρα μας!

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως από τη Δευτερά 07 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το βράδυ, το Radio Xalazi επιστρέφει στην ενημέρωση σας. Με ένα πλούσιο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ανοίγουμε τη νέα ραδιοφωνική σαιζόν 2020 – 2021 με εκπομπές για… κάθε γούστο! Ο καιρός βέβαια παραμένει σε πρώτο πλάνο, με αξιόλογες καιρικές εκπομπές, με την ομάδα του Xalazi.gr κάθε βράδυ στα μικρόφωνα. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Recommended For You

About the Author: epomeapeanias