Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαμηλό επηρέασε την περιοχή μας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Έντονο ήταν το πέρασμα από τη Βόρεια Ελλάδα στις 19 και 20 Αυγούστου, αφήνοντας μεγάλα ποσά βροχής, αλλά και καταστροφές στο νησί της Θάσου. Καθώς το χαμηλό βαρομετρικό απομακρύνθηκε, ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά. Στην υπόλοιπη χώρα, η όποια αστάθεια εμφανίστηκε, έχει περιοριστεί.

Το μελτέμι ωστόσο θα συνεχιστεί στα Ανατολικά και το Αιγαίο έως και τα μέσα της νέας εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Οι βροχές ωστόσο θα επιστρέψουν και πάλι το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου, καθώς μια ακόμη ψυχρή λίμνη, θα δημιουργήσει χαμηλό βαρομετρικό που θα προσεγγίσει την περιοχή μας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα τα δεχτεί η Πελοπόννησος, ενώ θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές!

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο το παραπάνω διήμερο, ωστόσο δεν θα μας έκανε έκπληξη, πριν φύγει το καλοκαίρι να κρύβει ένα ακόμα κύμα ζέστης. Παρ’ όλα αυτά το φθινόπωρο δείχνει να θέλει να έρθει βιαστικά και… απότομα! Οι ενδείξεις υπάρχουν και για τα δυο παραπάνω! Μένει να δούμε πλέον, τι μαγειρεύει για εμάς η καιρική κουζίνα. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι το καλοκαιράκι, αρχίζει πλέον να μετράει αντίστροφα το… τέλος του!

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρον θέμα. Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη οργανώνει δράση καθαρισμού των ακτών. Το πλοίο Typhoon, έχει ήδη ξεκινήσει με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς σε παραλίες που δεν υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα. Αναλυτικά το ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.