ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Πρώτη βοήθεια είναι η άμεση αντιμετώπιση και η προσωρινή φροντίδα που παρέχουμε στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που δεν αισθάνεται καλά ξαφνικά. Τα μέλη της ομάδας που ακολουθούνε την εξειδίκευση στις Πρώτες Βοήθειες, τελειώνοντας το βασικό σχολείο συνεχίζουν τα μαθήματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο καθώς και στο Γ.Ν. Αττικής ΚΑΤ, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών .

Τα μέλη αυτά αποτελούν και τη βασική ομάδα medical και επανδρώνουν τους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών μαζί με τους γιατρούς εθελοντές μας. Τα μέλη της εξειδίκευσης αυτής είναι υποχρεωμένα να συμπληρώνουν συγκεκριμένες ώρες στα Νοσοκομεία για να μπορούν να έχουν πάντα άμεση επαφή με το αντικείμενο εκπαίδευσης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από πλευράς σεισμικότητας και την έκτη παγκοσμίως. Η γεωγραφική της θέση συμπίπτει με περιοχή του πλανήτη μας όπου λαμβάνουν χώρα μεγάλα γεωτεκτονικά φαινόμενα. Η ομάδα διαθέτει τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών για σεισμούς, εξοπλισμένο και πλήρες εκπαιδευμένο μιας και έχει στις τάξεις της, εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω στο αντικείμενο, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά για έρευνα. Οι εθελοντές κοντά στους επαγγελματίες της ομάδας, έχουν εκπαιδευτεί να επιχειρούν με επαγγελματικό εξοπλισμό.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ σε συνεργασία με το τo Xalazi.gr και την μετεωρολογική εταιρεία XALAZI EMPIRE GROUP εκπαιδεύουν τους πολίτες μέσω σεμιναρίων, για το πως να προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες, με απλά πρακτικά βήματα. Το Xalazi.gr ξεκίνησε την πορεία του το Νοέμβριο του 2004 σε καθαρά ερασιτεχνική βάση, πλαισιωμένο από ερασιτέχνες μετεωρολόγους.

Το 2007 το Xalazi.gr άρχισε να αναπτύσσεται ταχέως, κάνοντας τις πρώτες αλλαγές τόσο στο στήσιμο των κειμένων όσο και τις σελίδας του. Το 2008 για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής μετεωρολογίας, με ιδιωτική πρωτοβουλία, το Xalazi.gr άρχισε να εγκαθιστά ένα ευρύ δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα δεδομένα, ενημερώνουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους.